top of page

Waar ben ik?

Veel mensen durven deze woorden niet uit te spreken. Niet omdat ze dit niet belangrijk vinden, maar omdat er teveel mensen zijn geweest in hun leven die hebben gezegd dat ze iets niet zijn of kunnen. En dan verdwijnen deze woorden uit jouw woordenschat. Totdat je ook jouw ‘ik’ niet meer kunt vinden.

Wat gebeurd er dan in jou als jouw ik gaat verdwijnen? De grenzen die bij  jouw ‘ik’ horen en je beschermen tegen dingen die niet passen bij je of die je niet wilt, zijn niet meer aan te geven. Je voelt ze niet meer. Andere mensen worden belangrijker dan jezelf, dus ook de wil en de dingen die zij zeggen. En hoe meer jouw grenzen verdwijnen, hoe meer je open staat voor alles wat mensen om jou heen zeggen. Zo beland je in een vicieuze cirkel.

Om jezelf terug te vinden is moed nodig. Moed om ten eerste te erkennen dat je ergens mee zit. Vervolgens heb je een aantal stappen te nemen, sommige kun je heel soepel nemen en bij de andere stappen kom je jezelf tegen. Daarbij komt doorzettingsvermogen kijken, kun je blijven kiezen voor jezelf?

Mocht je je in bovenstaande herkennen, dan heb je jou eerste stap al gezet. Het begint bij bewustwording. Wil je dit proces op een speelse, praktische en veilige manier doorlopen of je wil je verkennen of creatief coaching wat voor mij is. Neem dat contact met mij op via deze site.

Ik Ik leef, maar toch voelt het niet zo Waar is de echte ik? Wie is de echte ik? Ken ik mezelf? Ik schud mezelf de hand Welkom zeg ik Ik ga mezelf verkennen Nieuwsgierig richt ik mijn blik Open voor nieuwe ervaringen soms bang

Langzaam voel ik het Daar ben ik! Na elke hobbel voel ik duidelijker

Dit ben ik


Tot snel!

Groeten Floor

7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page