top of page

Wat brengt creativiteit?

Updated: Apr 9

Veel mensen denken dat creativiteit vanaf de geboorte aanwezig moet zijn of dat ze het zijn kwijt geraakt gedurende het leven.

Veel gemaakt opmerking is dan ook: 'ik ben niet creatief'.


Creativiteit heeft naar mijn inziens te maken met eigenschappen die ieder mens vanaf zijn of haar geboorte bezit. Het zijn de eigenschappen zoals nieuwsgierigheid, verwondering, verbazing, open staan, vragen stellen, laten leiden door het proces i.p.v. het resultaat en je laten leiden door je gevoel. Alleen raken we die eigenschappen vaak kwijt in een maatschappij die veelal gericht is op prestatie, snelheid en feiten.


Je kunt je deze eigenschappen waarschijnlijk wel herinneren als je terugkijkt op jouw leven en invoelt hoe het was als kind. Wanneer we meer en meer terug gaan naar het kind in ons zelf die vaak door de huidige maatschappij zichzelf minder laat zien, kunnen we veel van deze eigenschappen weer aanboren. En raad eens...dan komt ook vaak meer creativiteit omhoog.


En wees niet bang, je hoeft geen 'kinderachtige' activiteiten te doen om deze eigenschappen weer naar voren te halen. Lol maken met vrienden, de slappe lacht hebben, een avondje bowlen, de geur van jouw favoriet gerecht als kind, een bordspelletje doen of simpel weg iets tekenen zonder resultaat, doet wonderen.


Creativiteit brengt je in de huidige maatschappij het vermogen om flexibel te blijven, het niet te zwaar te maken, door te vragen, verbindingen te leggen en te leren.

Mocht je wat meer hulp nodig hebben kan ik je bij dit proces ondersteunen. Zodat jij weer meer in verbinding met jezelf komt en gemakkelijker in de huidige maatschappij mee kan.


Creatieve groet,

Floor Ringoet

8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page